избор-меню
в и ц
В полско фиатче се накатерили седем души. Като видял колата, полицай махнал с палката, за да ги спре. Шофьорът на фиатчето, обаче, не само че не спрял, но и увеличил скоростта. - Защо не спря? - попитал един от пътниците. - Е само той ни липсва в колата. Къде ще го денем?
слушай радио онлайн
електроника
1.Лампов усилвател за слушалки
За любителите на качествената музика компанията Woo Audio
е произвела усилвател за слушалки, като цената на модела Woo Audio WES е $4500
и в него са използвани не полупроводникови транзистори, а 11 лампи. Осем лампи са разположени отгоре на усилвателя, а две – на предния панел. Интересното е, че за Woo Audio WES не са подходящи всички слушалки, а само електростатични. Например Stax SR-007Mk2, цената на които е малко по-малка от тази на усилвателя - $2410. Woo Audio WES ще се появи на пазара през октомври.

.
2.Новите дисплеи на Sharp


Фирмата Sharp демонстрира нова технология, която позволява създаването на дисплеи с произволна форма. Това ще промени и потребителската електроника като даде възможност за създаването на джаджи с по-иновативни форми, които не са ограничени от използването на дисплеи с правоъгълна форма. Новата разработка е базирана на технологията IGZO и на собствени методи за дизайн на интегрални схеми и използва различен подход за организиране на системата за усилване на електричеството. При дисплеите с традиционна форма част от електрониката се намира в рамките, което кара производителите да избират правоъгълна форма.
При разработката н а Sharp електрониката се намира на различни места ,
което дава възможност за постигане на изключително тънки рамки и за създаване на панели с произволна форма. Засега не е ясно кога ще видим такива панели в реални устройства, но Sharp възнамерява да започне масовото им производство възможно колкото е възможно най-скоро.
.
3.Новия китайски смартфон ZTE

Китайският производител ZTE пусна новите модели смартфони, които ще бъдат представени на изложението CES. Разбира се, китайците не разкриха всички детайли около смартфоните, но вече се знае какво ще видим в Лас Вегас. Фокусът, естествено, ще е върху новия ZTE Grand S II, за който има и най-малко детайли. От ZTE за момента са съобщили само, че смартфонът ще разполага с три микрофона и система за потискане на външния шум. Според слуховете ZTE Grand S II ще предлага също 5.5-инчов Full HD дисплей и процесор Snapdragon 800, но тези параметри не са потвърдени официално. След другите устройства, които ще видим на CES, са ZTE Nubia 5S и Nubia 5S mini, като и двете ще предлагат дисплеи на Sharp, които са произведени по технологията IGZO и четириядрени процесори Snapdragon. По-големият модел 5S ще предлага 5-инчов FullHD дисплей и 13-мегапикселова камера със сензор Sony Exmor RS, която ще може да записва и UHD видео. Сред новите модели на ZTE ще бъде и ZTE Iconic Phablet с 5.7-инчов дисплей, двуядрен процесор и възможност за безжично зареждане.
.
4.Румънския смартфон Allview P7 Xtreme

Allview, най-големия румънски IT & C производител, пусна в продажбите своя нов двусимов смарт телефон P7 Xtreme. Устройството ще се предлага и на българския пазар. P7 Xtreme е с 1,7 Ghz осем ядрен процесор и с 13MP въртяща се камера. Новият двусимов смарт телефон е с 4,7-инчов HD IPS IGZO дисплей, защитен с Dragontrail X Glass. Мощният осем ядрен процесор е допълнен с 1 GB RAM и 16 GB флаш памет. Смартфонът осигурява DTS звук, 3G, GPS и Bluetooth свързаност и характеристиките на Android 4.2. Jelly Bean OS. Атракцията на новия смарт телефон е 13MP-та ротационна камера. Преминаване на камерата от основна в предна се реализира с ротация до 210 градуса. Потребителят няма нужда от предна камера, за да прави висококачествени автопортрети. Камерата предлага и редица други функции, като например Full HD видео запис, HDR фотография, Снимане свободни ръце, LED светкавица и Шпионска камера. P7 Xtreme е съвместим с технологията Miracast и се предлага в два цвята - бял и черен. P7 Xtreme може да се закупи в магазините от партньорската мрежа, на цена 659 лв. За повече информация посетете facebook.com/allview.bg, както и allviewmobile.com.
.
5. HIFI музика грамофони и лампови усилватели.
За да слушате с истинско качество дадена музика ще трябва да се оборудвате и с истинска качествена техника, като например:
грамофон един от двата цвята на цена от (Черен 17000 лири),(златен 20000 лири)


+ лампов RIAA предусилвател за грамофон
Или ако ползвате цифров носител, то обикновено това е отделен
CD транспорт + лампов DAC.
Забравете  за всякакви дивотии с повече от две колони, добрата система дава обем, 
т.е. 3Д на звука дори и с 2 колони - лява и дясна, т.е. чуват се звуци в дълбочина, както и извън периметъра на двете колони.
Аако слушате класика и колоните са на 3м една от друга, оркестъра няма да е само 3м широк, ще си е нормално широк,нормално дълбок и нормално висок, т.е. като затворите очи ще можете безпроблемно да локализирате всеки един инструмент в залата, където е правен записа.

Ето и двата лампови усилватела на канал ляв и десен на цена от 300000 долара.Съответно и без добрата колона няма да минем.


6.Новата 28 Mp матрица за фотоапарати на Samsung

Samsung показа новата си 28-мегапикселова матрица APS-C CMOS за цифрови фотоапарати. Сензора S5KVB2 е част от новия безогледален фотоапарат Samsung NX1. Сензора отговоря на изискванията на безогледалните фотоапарати от висок клас за енергийна ефективност, разделителна способност и скорост на снимане. Новата матрица S5KVB2 е първият в индустрията APS-C сензор, който ползва BSI (със задно осветяване) пиксел технология. BSI структурата премества металните слоеве в задната част на фотодиода, за да намали загубата на светлина. Прилагайки BSI пиксели, сензорът на Samsung подобрява чувствителността към светлината на всеки пиксел и повишава поглъщането на светлина в периферните зони с около 32%, което води до по-резки и ясни изображения в сравнение със стандартните предно осветени (FSI) пиксел сензори.
Чрез преместването на позицията на фотодиода металното окабеляване на сензора е оптимизирано за по-висока постоянна скорост. В резултат на това, S5KVB2 предлага видеозапис със скорост 30fps в Ultra HD резолюция.

Новия 28 Mpx DRSL фотоапарат Samsung Nx1


.
7.Как да слушаме музика с добро качество от нашето PC.
Разбира се за да слушаме музика с добро качество от нашия компютър най-подходящия варянт е да сложим в CD/DVD то на компютъра оргинален диск с музика. Друг вариянт, музиката на компютъра де е записана от тъкова оригинално CD или DVD. И третия варянт да си свалим записи със същото качество от нета,
като музикалните файлове с добро качество от нета са обикновенно с разширение /.flac/ . Трябва да използваме качествен усилвател и качествени колони.
И тук вече има едно "но". Ако цифровия сигнал с музиката от компютъра е преобразуван в качествен аналогов ,подходяш за усилватела с колоните.
Как става това? Обикновено това го прави нашата звукова карта в компютъра.
Тук трябва да се изтъкне ,че в компютрите се използват звукови карти нисък клас за задоволяване нуждите на обикновения потребител.
Любителите на по-високото качество на звука използват висококачествени звукови карти за постигането на целта.
ДАК идва от DAC - Digital to Analog Convertor .
Именно в този конвертор се крие тайната за качеството на Музиката подавана към нашия усилвател и колони. Тоест ако звуковата карта е от високо ниво значи конвертора в нея е добър. Дак може и да бъде външен свързан през USB.
Ето една добра аудио /звукова карта/ за нашия компютър.

Звукова платка Asus Xonar-Phoebus, 7.1 Channel, PCI
цена: 350 лв.
Процесор звук:CMI8888DHT
Брой канали:7.1
Макс. честота на звука (KHz):192
Възможности:Input THD+N at 1kHz: 0.0003 % Output Signal-to-Noise Ratio (A-Weighted) (Front-out): 118dB Output Signal-to-Noise Ratio (A-Weighted): 118 dB Input Signal-to-Noise Ratio (A-Weighted): 118 dB Output/Input Full-Scale Voltage: 2.2 VrmsИнтерфейс:PCI-ExpressКонектори (изходи):5 х 3.5 mm жакКонектори (входове):2 х 3,5 мм жак 1 x SPDIF 1 х Box linkЗвукови ефекти:Magic Voice FlexBass™ Smart Volume Normalizer Dolby Home Theater v4
.
-реклама-
Складова програма

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


.
 
"Пепина електроникс" предлага
многообразие-електронни елементи,
в магазина на ул.Сердика 15 София
.Copyright © 2014 Sofia AloIzvinete.com